ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αποκατάσταση διαταραχών λόγου – ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες, Έμμα Τερ-Γκεβορκιάν

10 πράγματα που θα μας έλεγε ένα παιδί με αυτισμό 15 Μαρτίου, 2012

Ο Rob Gorski είναι πατέρας τριών παιδιών με αυτισμό. Στο blog που έχει δημιουργήσει, Lost and Tired, My reality Autism, μας δίνει μια απάντηση στο τι μπορεί να σκέφτονται και να θέλουν να μας πουν τα παιδιά με αυτισμό. Αξίζει να το δείτε!!

-Προσαρμόζομαι δύσκολα, αλλά δεν είμαι ένα κακομαθημένο παιδί. Απλά είμαι πολύ μικρότερος εσωτερικά απ’ ό,τι εξωτερικά.

-Γίνομαι εύκολα υπερβολικός, επειδή βλέπω και ακούω τα πάντα. Ακούω το βουητό από τα φώτα και τον κτύπο του ρολογιού. Όλα ηχούν τόσο δυνατά στ’ αυτιά μου που το κεφάλι μου πονάει όλη την ώρα και τα μάτια μου πληγώνονται από όλα τα λαμπερά φώτα.

-Δεν είμαι χαζός, είμαι πραγματικά πολύ έξυπνος. Απλά δεν μπορώ να μάθω με τον τρόπο που θέλετε. Σας παρακαλώ ενημερωθείτε σχετικά με τον αυτισμό, έτσι ώστε να γνωρίζετε πως μπορείτε να με βοηθήσετε να κατανοήσω καλύτερα αυτά που προσπαθείτε να με διδάξετε.

-Σας παρακαλώ μην θυμώνετε με την μαμά και τον μπαμπά που δεν σας επισκέπτονται σε γιορτές και γενέθλια. Θέλουν πραγματικά να έρθουν, αλλά εγώ δεν τα καταφέρνω καλά σε ξένα σπίτια. Είναι υπερβολικό για μένα και το γνωρίζουν. Δεν πηγαίνουν γιατί με αγαπάνε, και ΟΧΙ επειδή δεν σας συμπαθούν.

-Σας παρακαλώ να έχετε υπομονή μαζί μου. Προσπαθώ πολύ σκληρά να πάρω τις σωστές αποφάσεις, αλλά μερικές φορές είμαι πολύ παρορμητικός.

-Ναι, έχω αυτισμό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ένας κατώτερος άνθρωπος. Αντιθέτως, είμαι άνθρωπος παρά τον αυτισμό.

-Το σπίτι μου μπορεί να είναι ακατάστατο μερικές φορές. Αυτό συμβαίνει, επειδή η μαμά μου και ο μπαμπάς μου διαθέτουν όλο τους τον χρόνο προσπαθώντας να βρουν νέους τρόπους για να με βοηθήσουν ή να μάθουν τον αδελφό μου να μιλάει.

-Επειδή δεν μπορώ να μιλήσω, δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Τα αισθήματά μου μπορεί να πληγωθούν, όπως και τα δικά σας.

-Εύχομαι η μαμά μου και ο μπαμπάς να ήξεραν πόσο τους αγαπάω. Αντιμετωπίζω πραγματικά δυσκολίες με τα συναισθήματά μου και συχνά δεν θέλω να με αγγίζουν. Αλλά τους αγαπώ περισσότερο απ’ οτιδήποτε στον κόσμο, ακόμη και από τα Lego μου.

-Ξέρω ότι μπορεί να σας απογοητεύσω, αλλά μην μου λέτε ότι δεν σημαίνω τίποτα επειδή έχω αυτισμό. Αν με αγαπάτε και με υποστηρίζετε, θα μπορέσω να κάνω σπουδαία πράγματα στη ζωή μου, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζω.

 

One Response to “10 πράγματα που θα μας έλεγε ένα παιδί με αυτισμό”


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s